When creativity and skills mix up

Magic will happen

“Goudsmid voor een dag”

Jouw eigen sieraad?

Voel de beleving van het maken van een eigen sieraad, je zult snappen wat ik bedoel als je naar huis gaat met jouw unieke item.

Het maken van jouw eigen ring of armband is zoveel meer dan alleen een sieraad. Je kunt kiezen voor een van de bestaande ontwerpen uit de collectie of misschien heb je zelf een briljant idee? Speciaal voor jouw sieraad maken we een cursus op maat. Tijdens het hele proces ervaar je hoe het voelt om van niets iets te mogen maken. Jouw eigen sieraad krijgt zo nog meer betekenis

Lousanne Wardenier

Goudsmid

ontwerp & schets

Het begint allemaal met het uitwerken van jouw eigen ontwerp. Kies je voor een L ‘ANOU design? Dan heb ik al wat voorwerk voor je gedaan.

Smelt & bewerk

Na het ontwerpen, gaan de handen echt uit de mouwen. Je gaat het materiaal smelten en maak een begin door het in de juiste vorm te gieten.

geef vorm & geniet

Werk jouw sieraad af tot het uiteindelijk eindresultaat. Verfijn en perfectioneer, tot jij tevreden bent. Daarna kun je het vol trots gaan dragen!

Handcrafted

Jewelry

Vieze handen, werken met gereedschap en het perfectioneren van jouw eigen eindresultaat. Het is een hele belevenis en je zult ervaren hoeveel voldoening het goudsmeden geeft!

Ben jij klaar voor het échte werk?

Wat kan je verwachten van een cursus Goudsmid voor een dag? Dat licht ik je graag toe. Je kunt kiezen tussen het maken van één van de L’ANOU ontwerpen, een aangepast L’ANOU design of een eigen ontwerp met een volledig maatwerktraject. 

Wat ga je doen?

Je maakt een keuze voor het sieraad dat je wil gaan maken en op basis daarvan geef ik jou een indicatie hoelang jouw cursus gaat duren. Dit kan variëren van een dag tot meerdere dagen, dit is afhankelijk van het ontwerp dat je hebt gekozen. Het gaat altijd in overleg met jou. Werk je liever een hele dag of juist meerdere dagdelen? Ik kan je advies geven aan de hand van jouw wensen.

Tijdens de cursus maak je kennis met het ambacht. Alle gereedschappen liggen voor je klaar en kun je zelf ervaren hoe het is om goud te bewerken. Smelten, gieten, zagen, vijlen, solderen, schuren en polijsten, je mag het allemaal gaan doen. Durf je het aan om je eigen steen te gaan zetten? Ook dit is mogelijk.

ontwerp mogelijkheden?

Bij de cursus “Goudsmid Voor Een Dag” heb je 3 opties. Je kiest voor een ontwerp van L’ANOU, waarbij al het nodige voorwerk al is gedaan. Je kiest wel voor een L’ANOU design maar dan met je eigen details. Hierdoor is er al een basisontwerp die je eigen maakt door bijvoorbeeld een edelsteen. De derde optie is een op maat gemaakt ontwerp. Dit betekent dat er ook in de ontwerp & schets fase het e.e.a. uitgewerkt moet worden. Hierbij is het technische deel erg belangrijk.

Bij alle opties kan je natuurlijk zelf kiezen welke kleur goud je gaat gebruiken, geel-, wit-, rose-, of roodgoud. Wil je graag een mooie edelsteen in je ontwerp verwerken. Geen probleem, elke steen heeft zijn eigen betekenis en ik help jou bij het vinden van de geschikte steen. 

Hoe ga ik van start?

Ben je enthousiast geworden? Dan zullen we telefonisch jouw wensen bespreken. Op basis van die intake maken we een afspraak, maak ik met jouw wensen een cursus op maat en plannen we jouw “Goudsmid voor een dag” in.

We starten de dag rustig met een kopje koffie of thee en zullen dan gaan beginnen! Ik leid je rustig door alle stappen van het goudsmeden heen, zodat jij met een uniek eigen exemplaar naar huis gaat! 

Je zal gaan merken dat tijdens het smeden de plannen vast een paar keer veranderen. Dit is niet erg, hierdoor ontstaat juist nog meer jouw unieke ontwerp. 

Je hoeft echt niet 2 rechter handen te hebben

Vraag je je af of deze cursus wat voor jou is? Lijkt het je moeilijk of heb je niet de behoefte om alle stappen zelf te doorlopen? Dan ben ik daar voor jou!

Tijdens de intake gaan we kijken wat je zelf wil gaan doen en wat je liever door mij laat doen. Ik zal je een aantal vragen stellen om in te schatten wat nodig is om jouw ontwerp te maken.

Het goudsmeden is een vak waarbij gevoel heel belangrijk is. Dus merk je tijdens de cursus dat het even niet zo lekker werkt? No worries, je hebt alle tijd! 

Deze goudsmid voor een dag was enthousiast

“Van het erfstuk van mijn moeder heb ik een prachtige armband gemaakt. Het was zo bijzonder om deze armband zelf te kunnen maken. Lousanne heeft bij stap voor stap laten zien hoe ik mijn eigen armband kon smeden. Ik ben erg blij met het eindresultaat!”

Hennie

Wat kan je maken

L’ANOU

Open chat